El Peregrí

Que es un Peregrí? com vivíen? Et sents identificat d'alguna manera?

El peregrí és un buscador que comença un viatge interior per trobar-se a ell mateix i poder conèixer qui és realment. Però, quin és l’objectiu d’aquest coneixement?

Autora: Cristina Murillo
El Peregrí és una figura simbòlica que s’ha utilitzat al llarg de la història per transmetre un coneixement espiritual, filosòfic o psicològic, i ha adquirit diferents formes. Per posar exemples: en la mitologia s’ha simbolitzat amb la llegenda del minotaure i el seu laberint; en el cristianisme, amb la figura del peregrí; en el cinema, a la pel·lícula del Mag d’Oz; en la literatura amb L’Alquimista de Paolo Coelho, etc.

El coneixement que amaga el llenguatge poètic és el de noce te ipsum (en llatí) o gnóthi seautón (en grec): “Coneix-te a tu mateix”.  Aquesta frase, esculpida en el temple d’Apol·lo a Delfos, se li atribueix a Sòcrates. 

En el mite, el peregrí no està bé en el moment present perquè no troba un sentit pel que lluitar a la vida, no té cap somni 😢. No es coneix prou i no sap què és allò que el fa vibrar. El peregrí camina cap a un objectiu, sigui real o imaginari. El camí serà molt dur, trobarà milers d’entrebancs i coneixerà multituds de persones. Com en el Joc de l’Oca, caurà en pous i presons que el faran replantejar-se la lluita. Tot i així, no es rendirà perquè l’objectiu és massa preuat. Finalment, arribarà al final del camí, la meta, el somni, l’objectiu. 🙋

Però aquí no acaba el procés. Encara queda el més difícil: la tornada a casa 🏠, al lloc d’origen.  I després del viatge ja res no serà el mateix. Haurà après de moltes situacions difícils i també d’altres peregrins que, com ell, perseguien els seus somnis.

És la metàfora que ens explica que qui vol una cosa s’ha de posar a caminar. Els somnis estan a la ment, però si volem portar-los a terme els hem de treballar, baixar-los del cel a la terra, concretar-los, fixar-los en la matèria.

En un principi, el nostre peregrí no es troba a ell mateix. No sap què vol ni cap a on anar. No pot donar amor perquè ell no s’estima 💔. Així doncs, emprendrà un camí llarg, dur i ple d’entrebancs que al final el portaran  a conèixer qui és ell amb les seves virtuts i amb els seus defectes.

Ell vol ser millor cada dia. Només quan s’entengui i s’estimi podrà tornar a casa per donar el millor de sí mateix a la seva estimada, a la seva Ariadna del mite del Minotaure. El fil, l’amor, el guiarà per sortir del laberint un cop hagi matat el seu monstre interior.

Conclusió: Coneix-te a tu mateix per acceptar qui ets amb les teves virtuts i els teus defectes, i així poder estimar-te cada cop més. D’aquesta manera podràs donar el millor de tu mateix als altres.  💕 😏

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'Alquimista mig grillat

A la frontera